Animatie

Ons Animatieaanbod

Horizon offers a wide range of activities. You can choose from one of the packages below and we will do the rest! Upon arrival you will receive all necessary information, public transfer tickets, directions... In a nutshell: all information you need for a perfect week


Animatie à la carte

Vliegerfeest | De zeewind ervaren

56€ / 25 kinderen (1 gids) + 6€ / vlieger

120 min

120 min

Binnen de Oosterse cultuur bestaat een grote traditie in vliegeren. Met de kamishibai wordt het verhaal van Ping-Li gebracht. Het spoort aan om zelf een kleurrijke vlieger te maken en de leerlingen vinden plezier en voldoening in het beeldend vormgeven en oplaten van hun eigen vlieger.

Zeemansboter | Overzees kokkerellen

81.25€ / 25 kinderen ( 1 gids)

120 min

120 min

Het koken kan beginnen. We toveren lekkernijen uit alle delen van de wereld, proeven van vurige specerijen en maken kennis met overzeese eetgewoontes.

Giebelton | Happen naar vis

81.25€ / 25 kinderen ( 1 gids)

120 min

120 min

In de keuken helpen de leerlingen bij het bereiden van een smakelijke waaier aan kindvriendelijke visrecepten. Ze maken kennis met de wereld van vis en genieten van een zelfgemaakt visgerecht.

James & Co | Zeelandschap in de verf

62.50€ / 25 kinderen ( 1 gids)

120 min

120 min

We genieten en observeren met de ogen van een kunstenaar: het landschap van de zee, de verscheidenheid aan kleuren. Maar het blijft niet bij kijken, de schildersezels staan al klaar

Windpainting | Schilderen met de wind

56€ / 25 kinderen (1 gids)

120 min

120 min

De wind speelt en kleurt met natuurlijke pigmenten het strand. Licht en schaduw laten we spelen, aanspoelsels worden kunstwerken door onze handen. Met de hele klas doen we een eindtentoonstelling en bekijken we elkaars creaties.


Stereo- en lichtinstallatie

50 €

1 dag

1 dag

Een spetterende disco om de zeeklassen af te sluiten. De professionele geluids- en lichtinstallatie wordt door een Horizon medewerker in jullie zaal geïnstalleerd. (geen cd’s, noch dj)

Postkaarten

0.75€ per postkaart

De ‘ Original Horizon-postkaarten’ om te versturen naar het thuisfront.

TV + DVD

gratis

Niets meer ontspannend dan een film kijken met de kids!

Beamer + scherm

50 €

1 dag

Sommigen zien het wat groter… Film op mega scherm! Ideaal voor de grotere groepen. De horizon medewerker installeert alles, u hoeft enkel op ‘play’ te drukken.

Lampionnen

2.90 / lampion

2 x 30 min.

2 x 30 min.

2 activiteiten voor de prijs van 1! De kinderen knutselen zelf hun lampion ineen. Daarna maken ze een wandeling in de avondschemering. (de begeleiders ontvangen een pakket met de lampionnen, met eenvoudige instructies kunnen de lampion ineen geknutseld worden)

Fakkels

3.5€ / fakkel

45 min

45 min

Superspannende avondwandeling op het strand. Sfeer verzekerd!


Ensorhuis

Min 15, Max 30

-12 gratis, + 12 1.30€

1 uur

1 uur

Bezoek het huis van James Ensor. Het museum is een uitnodiging, een reis naar de vroege 20e eeuw, naar de leefwereld van de Oostendse kunstenaar.

Amandine

Min 15, Max 45

2,60€/kind, volwassenen: 3.9€

45 min

45 min

Wilt u de zeevisserij van heel dichtbij beleven? Ga dan aan boord bij de Amandine, hét interactief museumschip op de kade. Stille getuige van een heroïsch verleden!

Mercator

Min 15, Max 45

2.60€ / kind, 3.90€/volwassene

60 min

60 min

Een must see in Oostende: Museumschip de Mercator. Ga aan boord en reis aan de hand van voorwerpen, foto's en verhalen terug naar de tijd van zijn gloriedagen

Noordzeeaquairum

Min 15, Max 30

1.30 pp, 1 beg / 15 kinderen gratis

30 min

30 min

Gelegen in de voormalige garnaalmijn op de pittoreske Visserskaai, toont het Noordzeeaquarium de unieke fauna van de Noordzee met meer dan zestig soorten levende zeevissen, kreeftachtige, weekdieren en zeeanemonen.

Wandeling langs de Oostendse Visserkaai

Gratis

2u

2u

Een wandeling om alle zintuigen aan het werk te zetten: horen, zien, ruiken, voelen,… een ware belevenis! Met onder andere de Amandine, de vistrap, de viskraampjes, de overzetboot, Sint Petrus en Paulus kerk, het zeeheldenplein. Eindigen doe je op het ‘hoofd van het staketsel’.

Boottocht op zee Franlis III

Min 55, Max 97

7.80 pp (kleinere groepen mogelijk op vraag)

60 min

Maak een heerlijke boottocht op zee vanuit de haven van Oostende! Geniet van de zon, wind, water, de gezonde zeelucht en bekijk de Belgische kust vanuit een ander standpunt. De tocht neemt jullie mee in volle zee tot aan de Buitenstroombank boei, maakt een boog naar de kust om zo via de kustlijn – dicht bij het strand – terug te varen naar de haven van Oostende.

Overzetboot

Max 40

gratis

10 min

10 min

“Het rode vierkant op de zee” , “De Nieuwe Visie” en “Roger Raveel” brengen voetgangers en fietsers gratis van de westeroever (de Visserskaai ter hoogte van het Noordzeeaquarium) naar de oosteroever (het Maritiem Plein) en omgekeerd.

Raversyde

1 museum: 3.90€ / 3 musea: 6.50

1 dag

1 dag

Drie musea in één! - Walraversyde, waar de kinderen aan den lijve ondervinden hoe het vissersleven er in die periode aan toe ging. - Atlantikwall: De vestingswerken bij Raversijde bestaan uit meer dan zestig bunkers, twee kilometer open en ondergrondse gangen, observatieposten en geschutstellingen. Alles is goed bewaard gebleven en vormen stille getuigen van de woelige oorlogsjaren aan de kust.

Het Zwin

Gratis (tijdelijk)

1 dag

1 dag

Als je het natuurreservaat van op de dijk overschouwt, kan je heel wat vogels zien. Maar dat is maar een momentopname, want in het Zwin is het een voortdurend komen en gaan. Het natuurreservaat is immers een belangrijke 'stapsteen' voor trekvogels die vertrekken of terugkomen uit het Zuiden. (Mogelijk met gids)

Zeekoffer van Faldido (zonder gids)

Gratis

Volledig verblijf

Volledig verblijf

Samen met de faldido – werkmap (gratis op aanvraag) staat de zeekoffer garant voor leerrijke fun. Aan de hand van opdrachten beschreven in faldido, en samen met de zeekoffer, voeren de kinderen opdrachten uit op het strand.


Explorado

5.95

2 à 3 uur

2 à 3 uur

Uitproberen, experimenteren én al spelend leren. Op onderzoek gaan met hart, hand en verstand.... Aanraken mag! Voelen wat onze aardbol doet brullen, barsten, schudden, vriezen en koken. Een interactief avontuur middenin fascinerende elementen!

Sea life

6,10 pp. 1 / 15 kinderen gratis

3 uur

3 uur

Een schoolreis naar Sea Life biedt kinderen de kans om door ervaring kennis te maken met wat er onder water leeft. Ze kunnen voelen hoe sterk een mossel is, een haaienei vasthouden of van dichtbij zien hoe een garnaal zwemt. Meer dan 50 aquaria tonen de mysterieuze onderwaterwereld. Met meer dan 2500 dieren biedt SEA LIFE een prachtige staalkaart van de 7 wereldzeeën.Sinds 2105 heeft SEA LIFE een nieuwe uitdaging voor jong en oud: Rocky’s Klimavontuur! Klauter in de uitkijktorens en sta oog in oog met de indrukwekkende zeeleeuwen, knotsgekke pinguïns en speelse otters.

Storms

5.20pp. 1 beg / 15 kinderen gratis

1 uur

1 uur

Indrukwekkende simulaties, speciale effecten, projecties en boeiende informatie brengen je oog in oog met genadeloze super stormen, tornado’s, orkanen en overstromingen... Een avontuurlijke ontdekking waarbij alle zintuigen geprikkeld worden…want STORMS mag je in de ruimste zin van het woord interpreteren.

Havenrondvaart Zeebrugge

Min 50, Max 90

8,9€ pp (combi seafront 14€)

75 min

75 min

Spectaculaire havenrondvaart tussen de mastodonten van de zee!! Met zeer leuke audiovisuele gids aan boord. (kleinere groepen mogelijk op vraag)

Sea Front

Min 20, Max 20

6.25 / kind. 1 beg / 15 kinderen gratis. + Havenrondvaart= 14

3u

3u

Bezoek aan het Maritiem Thema park Sea front, in de voormalige vismijn van Zeebrugge. In combinatie met de onderzeeër ‘Foxtrot’ en het lichtschip ‘de Westhinder’ staat deze uitstap garant voor een spectaculaire en leerrijke attractie! Combi Sea Front - Havenrondvaart mogelijk op aanvraag! Tal van extra's: educatieve werkbundels, gratis pick nickruimte, gratis klasposter, gratis fristi / cécémel bij de picknick én gratis familieticket voor elke begeleider!!


Go Karts

1u: 3.50€, 2u: 6€, 3u: 7.50€

1, 2 of 3 uur

1, 2 of 3 uur

Een must aan de kust, zo noemen wij onze go karts! Altijd beschikbaar op het domein. Mogelijkheid om een uitgestippeld parcours te volgen op het domein van Horizon, of op het circuit in het park naast het domein.

Fotozoektocht

Gratis

1u

1u

Verkennende wandeling aan de hand van foto’s met opdrachten onderweg.

Duinenspel

Min 20, Max 80

Gratis

2 u

2 u

Groot tik- en smokkelspel in de duinen of het strand. Pure sportieve fun!

QUIZ: wie wint de meeste vis

Min 20, Max 80

Gratis

2 u

2 u

udieke quiz om bij regenweer of ’s avonds te spelen.

Bolderkar

Gratis

Een namiddag op het strand? Vergeet de bolderkar niet! Per groep is er een bolderkar voorzien met 25 schopjes, 10 emmers, 2 ballen en 2 frisbees.

Springkasteel

½ dag: 100€, 1 dag: 130 euro

½ dag of 1 dag

Ideaal om te combineren met de go karts en/of de minigolf: Een springkasteel! Het kasteel wordt voor jullie geïnstalleerd bij het gebouw waar jullie verblijven.

Gekke fietsen

Min 10, Max 50

65 € / 10 fietsen

1 day

1 day

Ooit met een fiets gereden die amper op een fiets lijkt?? Dan is dit je kans! In een veilige omgeving (het domein of het go kart circuit) leer je snel hoe het ineen zit!

Ijsjes van de ijskar

1.5€ per ijsje

Verse ijsjes van de ijsboer!

Circus

op aanvraag

min. 120 min

min. 120 min

Circus workshop gegeven door een professionele circusanimator. De animator komt met een aangepast programma naar Horizon. Onder andere devil sticks, jongleren, flower sticks, ton en bal lopen, …

Minigolf

3,40 / leerling (begeleiders gratis!)

1u30

1u30

Geen bezoek aan de kust zonder minigolf! Rustige activiteit voor de kinderen te Bredene.

Goolfy | Indoor Blacklight Minigolf

Min 15, Max 15

-12 jaar: 3.40€ + 12: 5.20€

1u15

1u15

Minigolf in ingerichte zaal met als thema ‘Safari’. Alles met black light verlichting voor een onvergetelijke minigolf – ervaring! Mogelijkheid om gratis in zaal te pick - nicken

Plopsaland De Panne

16€ (PlopsAqua + 12.30€)

1 dag

1 dag

Onvergetelijke daguitstap in Plopsaland. Combinatie met PlopsAqua mogelijk.


Woeste Willem | Belevingsspel

56€ / 25 kinderen (1 gids)

120 min

120 min

Tussen duin en zee woont Woeste Willem. Willem is zeerover. Of eigenlijk: Willem was zeerover, want hij is met pensioen.

Villa les Zephyrs | Schatten uit de tijd

56€ / 25 kinderen (1 gids)

120 min

120 min

De leerlingen verwerven samen met de zussen Muyshondt inzicht in het ontstaan van toerisme en erfgoed aan onze kust.

Aardbal | Een golvend spel

56€ / 25 kinderen (1 gids)

120 min

120 min

De aardbal is de geknipte mondiale sessie om met een grote groep te spelen. Dit niet-competitief spel prikkelt niet enkel de fantasie, maar biedt tevens op alternatieve wijze fraaie spelsituaties

Flar- en Florapad | De natuur beleven

56€ / 25 kinderen (1 gids)

120 min

120 min

Een muzikaal poppenspel, een kleine waarnemingstocht en een verrassend spel binnen de wereld van zee, strand en duin.

Alain Provist | Improvisatietheater

143€ / 25 kinderen ( 1 gids)

120 min

120 min

Samen duiken we de verkleedkoffer in en verleggen we onze grenzen als verschillende en uiteenlopende personages. Wat is belangrijk bij theater? Wat is improviseren? En hoe kunnen we als groep samenwerken om tot een mooi slotstuk te komen?

Ruimtevreters | Ruimte voor natuur

56€ / 25 kinderen (1 gids)

120 min

120 min

Via dit duinenspel proberen we de leerlingen te sensibiliseren voor het behoud van de natuur en de open ruimte aan onze kust. Het spel schept bijzonder veel sfeer en leert jongeren kritisch observeren.

Speelduinen | Beleef het duin

56€ / 25 kinderen (1 gids)

120 min

120 min

De kinderen ontdekken met behulp van een spelenkoffer de unieke biotoop van de duinen.

Tour d'Horizon | Maritieme ontdekkingstocht

Min 25, Max 100

286€

120 min

120 min

De Oosteroever vormt het schitterende decor waarbinnen je de visserij kunt ontdekken. Je maakt op de site een vindingrijke verkenningstocht doorheen het maritieme leven. Teambuilding staat net als binnen de visserijgemeenschap voorop

Tocht van het licht | Lichtjes Ferm

Min 25, Max 75

143

120 min

120 min

Een boeiende tocht in kleine groepjes richting Lange Nelle, de vuurtoren van Oostende. Het grote licht van de vuurtoren zwaait de mensen aan de kust elke nacht goedenacht. Maar als je heel goed kijkt, kan je heel wat meer lichtjes ontdekken aan zee. Spanning, op zoek naar lichtpuntjes, in de zomer in zacht avondrood, ‘s winters in het pikdonker, vol van sfeer, onder de sterren. Op het einde van de tocht maken we kennis met een oude zeeman die nog een fijn verhaal in petto heeft


Fietsen

Min 10, Max 50

½ dag: 8.50€ / fiets 1 dag: 12€/fiets

Halve of hele dag

Halve of hele dag

Wie al het strandvertier en waterplezier even achter zich wil laten, kan met de fiets door het rustige hinterland. Ideaal transportmiddel langs de kust!

Strand- en surfsporten

op aanvraag

min. 3u

min. 3u

Een dag vol avontuur en fun op het strand en in zee! De kinderen kunnen leren surfen, golfsurfen, kajakken, raften, beach karten … dit allemaal onder leiding van gebrevetteerde animatoren.

Sun Parks

8

3u

3u

Een dag subtropische fun in Sun Parks De Haan! Het Golfslagbad, de hydrotube, het kinder- en plonsbad, het buitenzwembad, de jetstreams, de bubbelbaden, de Black Hole, de waterval, staan jullie allemaal op te wachten! Bij boeking van 3 uur zwemmen kan de groep steeds gratis gebruik maken van het beachvolleyveld, minigolf of petanque. Te combineren met sporten voor een hele dag: tennis, squash, badminton, minigolf, petanque (vanaf 4e leerjaar). Of voor de allerkleinsten is er ‘Kidsworld’ een 800m² grote indoor speeloase (tem 4e leerjaar)

Sportievak | Kleutersportdag

6€ / kleuter (meer dan 75 kleuters), 7.50€ / kleuter (tussen 40 en 75 kleuters)

2u30

2u30

Een speel- en bewegingsinstuif om de motorische vaardigheden van kleuters te oefenen. We starten met een dansopwarming met alle kleuters samen. Daarna voorzien we verschillende speel- en beweeghoeken waarbij de motorische vaardigheden worden geoefend. Een greep uit het aanbod: springkasteel, parachute, reuzebal, klimmen en klauteren, bounceball, fijne motoriek, allerlei fietsjes, gooien en vangen,…. Per post is er één groep (15 kinderen) die begeleid wordt door hun eigen leerkracht. Na 10 à 15 minuten schuift het groepje door naar een volgende activiteit. Sportievak brengt al het nodige materiaal mee en voorziet 4 begeleiders die meehelpen bij de verschillende posten. Indien gewenst kunnen er extra begeleiders voorzien worden (prijs op aanvraag)

Sportievak | Sportdag lagere school

13,50€ / leerling (1 dag), Halve dag challengegames: 6€ / leerling (5€/lln vanaf 40 personen)

volledige dag: 9u30 – 12u en 13u – 15u30

volledige dag: 9u30 – 12u en 13u – 15u30

In deze formule combineren we een halve dag ‘challengegames’ met een halve dag sportinitiaties. Voor dit laatste kies je 3 of 4 activiteiten. Van elke sport kan geproefd worden onder leiding van een ervaren lesgever. Daarna schuiven we door naar de volgende sportsessie. De leerlingen worden ingedeeld in groepjes van 12-15 personen. Challengegames Tijdens de ‘challengegames’ gaan we door middel van allerhande leuke sportieve opdrachten op zoek naar de beste sportman of sportvrouw van de groep. Niet alleen de sportiviteit maar ook een portie kennis en geluk komen bij deze estafettespelen te pas. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen de opdrachten voor 1e – 3e leerjaar en voor 4e – 6e leerjaar! We sluiten af met een finalespel.

Sportievak | Adventure sportdag secundaire

17€ / leerling, halve dag challengegames: 6€ / leerling (5€ vanaf 40 personen)

volledige dag: 9u30 – 12u en 13u – 15u30

volledige dag: 9u30 – 12u en 13u – 15u30

In deze formule combineren we teambuildingsspelen met enkele adventure sporten: Activiteiten die op het programma staan: Boogschieten – mountainbike – aardbal – Aloop – Archery Tag – Bubble Bal – teambuilding meerprijs van €2 indien gekozen wordt voor zowel Archery Tag als Bubble Bal, momenteel in dit programma enkel Archery Tag OF Bubble Bal

Sportievak | Omnisportdag in Horizon

15€ / leerling (+ 2euro / leerling indien de groep bubble ball of archery tag wenst)

volledige dag: 9u30 – 12u en 13u – 15u30

volledige dag: 9u30 – 12u en 13u – 15u30

In deze formule komen verschillende omnisporten en new games aanbod. Activiteiten op het programma: Teambuilding – kinbal – boogschieten – tchouckbal – flagfootball – streetdance – kubbspel – aardbal – Aloop - … Bubble Ball: kostprijs + € 2 Archery Tag: kostprijs + € 2 Van elke sport kan geproefd worden onder leiding van een ervaren lesgever. Daarna schuiven we door naar de volgende sportsessie. De leerlingen worden ingedeeld in groepjes van 12-15 personen.

Sportievak | Bubble Ball

Max 12

25€ / uur / bal

per uur

per uur

Bubble bal is een ludieke variant van voetbal waarbij de deelnemers een opgeblazen pak dragen. De spelers lopen, rennen en vallen zonder iets te voelen. Doordat je bovenlichaam in een grote ronde bal zit kan je tijdens het voetballen veel tegen elkaar bumpen. Bubble bal is een unieke en plezante gebeurtenis!

Sportievak | Boogschieten

Max 25

75€/uur

per uur

per uur

Boogschieten is een sport voor jong en oud, man of vrouw, valide of mindervalide, kortom, een sport voor iedereen. Tijdens de initiatie leer je de basistechniek en hoe je kan richten. Eens je de basis onder de knie hebt doen we verschillende spelen.

Sportievak | Hindernissenparcours

300

3u

3u

Springkasteel hindernissenbaan met begeleiding! Kinderen kunnen vrij spelen maar er worden ook estafette opdrachten gegeven. inclusief animator

Sportievak | Archery Tag

150 / uur

per uur

per uur

Archery Tag is de nieuwste rage! Naast het traditionele boogschieten bestaat nu de mogelijkheid om écht elkaar af te schieten. Met aangepaste bogen en pijlen met speciale foampunten is het mogelijk naar elkaar te schieten zonder gevaar. De ideale combinatie tussen boogschieten en paintbal!

Sportievak | Mountainbike

Max 20

15€ / fiets / uur + 75€ begeleider/uur

1u

1u

Een mountainbiketocht in de nabijheid. We verkennen een nabijgelegen mountainbikeroute onder leiding van een ervaren lesgever. Steeds met begeleiding, niet mogelijk enkel de fietsen te huren! Sessies 1u.

Sportievak | Teambuilding

Max 60

300

2u30

2u30

Aan de hand van leuke estafettespelen leren we elkaar beter kennen. We werken in kleine groepjes en doen verschillende opdrachten. Per opdracht worden de groepjes opnieuw verdeeld.

Sportievak | Sportinitiaties

90€ / sport

2u30

2u30

Een initiatie/kennismaking met een bepaalde sport: • kinbal • poullbal • flagfootball • tchouckbal • bouncebal • kubbspel • bumball • speedminton • baseball


Tuur de garnaal | Garnaalkruien

100€ / 25 kinderen (1 gids)

150 min

150 min

Kruien in het ondiepe water is net als schatten zoeken op zolder: je weet nooit wat je zult vinden. Gelaarsd en gespoord, lieslaarzen of broekpakken; als echte garnaalkruiers stappen we de zee in. (afhankelijk van de getijden)

Krabbenvangen op het staketsel

100€ / 25 kinderen (1 gids)

120min

120min

Het is al een oud vermaak maar het blijft leuk: krabbetjes vangen. Maak het aas vast in het netje, hang het net aan de reling en laat het in het water zakken. Na een tijdje halen we de krabbennetten op om te zien wat de vangst van de dag is. Onze krabbenspecialist vertelt je alles over deze interessante dieren maar de dieren determineren, dat doe je natuurlijk zelf! Via allerhande doe-opdrachten kom je nog meer te weten over het gedrag, de levenscyclus en het voedsel van krabben. En na het krabben vangen krijgen alle dieren uiteraard terug de vrijheid!

Garnalen kruien met steeknetjes

78€ / 25 kinderen (1 gids)

120 min

120 min

Voor de kleinsten bieden wij een unieke ‘krui – ervaring’ aan in de branding. Met individuele steeknetjes gaan de kinderen zelf aan de slag. De gids legt uit wat er precies gevangen werd. (afhankelijk van de getijden)

Zand, Zon, Zee | Bolderkar vol impulsen

56€ / 25 kinderen (1 gids)

120 min

120 min

Groot en klein strandmateriaal, zandvormpjes en fantasieprikkelende voorwerpen zetten onze jongste kleuters aan tot bewegingsoefeningen, liedjes en relaxatiemomentjes.

De zeekoffer van Faldido

56€ / 25 kinderen (1 gids)

120 min

120 min

Centraal staat de experimenteerkoffer van de ietwat naïeve zeerover Faldido. De koffer bevat heel wat impulsen om zich te verdiepen in het Noordzeeleven. De leerlingen buigen zich over de wereld van zee en strand. Aan de hand van speelse opdrachten komen heel wat biologische aspecten aan bod waardoor de nieuwsgierigheid van de leerlingen aangewakkerd wordt.

Anno 1465 | Walraveryde

56€ / 25 kinderen (1 gids) + ingang Raversyde

120 min

120 min

Nergens kom je zo dicht oog in oog te staan met het vissersleven tijdens de middeleeuwen dan op Walraversyde.

'T Zeehuis

56€ / 25 kinderen (1 gids)

120 min

120 min

Maak een vindingrijke verkenningstocht door het maritieme leven en ontdek het vissersleven als lichtmatroos, motorist of schipper.

Boelabarak | De wereld op de korrel

56€ / 25 kinderen (1 gids)

120 min

120 min

Een te gekke sessie voor ervaringsgerichte durvers die houden van het verkennen van de wereld en speels experimenteren met materies.

Zeekicks | Havenexploratie

56€ / 25 kinderen (1 gids)

120 min

120 min

Een boeiende ervaringstocht langs een havenstad op mensenmaat met een rijk verleden.

Water om te leven | Een belevende ontmoeting

56€ / 25 kinderen (1 gids)

120 min

120 min

De kinderen beleven een waterfestijn waarbij ze spelend uitgedaagd worden om water in alle variëteiten te beleven en te ervaren.

Boreas | De wind in de zeilen

56€ / 25 kinderen (1 gids)

120 min

120 min

Boreas biedt de beleefwereld zee, strand en duinen aan, verpakt in een stevige windjas, om te voelen, te proeven, te zien, te horen, te ruiken.

Buiten Westen | Kaart- en kompasinitiatie

56€ / 25 kinderen (1 gids)

120 min

120 min

Spelenderwijs zoeken we onze weg en verliezen we er het noorden niet bij. De animator leert de leerlingen de kneepjes van het vak en laat hen de minder bekende plekjes op en rond de Oosteroever zien.

Kleuren van de zee | Spelend ontdekken

56€ / 25 kinderen (1 gids)

120 min

120 min

Een strandcabine stormt het duin op. In de lades zitten kleurrijke en speelse opdrachten verborgen die de oudste kleuters en jongste leerlingen laten kennismaken met de maritieme wereld

Zee- en kustverkenner | Op onderzoek

136.50 / 25 kinderen (1 gids)

120 min

120 min

Aan de hand van veldwerk maken de leerlingen kennis met verschillende ecosystemen van het strand. Ecologie staat hierbij voorop.

Kijken naar vreemde dingen | De wereld zien

56€ / 25 kinderen (1 gids)

120 min

120 min

Die vreemde snuiter Simon daagt de kinderen uit om de dingen anders te bekijken en geeft de wereld honderdduizend kleuren.

Koninklijke tocht | Speuren in de stad

56€ / 25 kinderen (1 gids)

120 min

120 min

De Belle Epoque deed Oostende zwierig groeien en rijkelijk bloeien. We zoeken naar de sprekende sporen en waardige getuigen van de grandeur van die dagen.

Simon de strandjutter | Vloedlijnonderzoek

56€ / 25 kinderen (1 gids)

120 min

120 min

Samen met de animator stappen de leerlingen de vloedlijn af en verzamelen ze allerlei voorwerpen uit de zee: schelpen, zeewier, krabben, visnetten. Speuren, tasten en benoemen; de kinderen gaan als echte onderzoekers aan de slag

Mercator | De zee in de wereld

56€ / 25 kinderen (1 gids) + ingang Mercator (2.60€)

120 min

120 min

Eerst moet je de boot heel goed leren kennen. We nemen een kijkje aan boord van de Mercator. De jonge leerling-officieren krijgen daar leuke opdrachten en maken zo kennis met de eigen wereld van de zee. De beste stuurlui staan niet altijd aan wal!

Venster op WO II | Bezoek aan Atlantikwall

56€ / 25 kinderen (1 gids) + ingang Raversyde

120 min

120 min

De Atlantikwall in Raversyde is een uniek reliek van de twee wereldoorlogen. Uitdagende werkvormen zetten de kinderen en jongeren aan tot het verleggen van grenzen, laat hen reflecteren over vrijheid en het oplossen van conflicten.

Post uit Batterij Aachen | Verhaal achter WOI

56€ / 25 kinderen (1 gids) + ingang Raversyde

120 min

120 min

Door middel van brieven die ze in Batterij Aachen, een batterij waar Duitse soldaten tijdens WO I verbleven, krijgen de leerlingen de kans om heel even in de huid te kruipen van zowel Vlaamse kinderen als Duitse soldaten en de oorlog te beleven zoals zij ze meemaakten.

Fort Napoleon | Beleef(de) stenen

87.50 / 25 kinderen (1 gids)

120 min

120 min

Een animator begeleidt de ontdekkingsreis doorheen dit monument op een eigenzinnige manier en stimuleert kinderen en jongeren om het fort met zijn rijke geschiedenis uit te pluizen.

Fotografie

op aanvraag (20 kinderen per workshop)

min. 3u

min. 3u

Ga aan de slag met onze professionele fotografen! De kinderen leren de beginselen van het fotograferen met een Canon spiegelreflexcamera. Goeie beelden maken is een kunst die het best van jongs af aan geleerd wordt. Welke technieken zijn daarvoor nodig? Hoe leer ik de camera te gebruiken? Hoe kan ik mijn foto’s bewerken? Per kind voorzien we een Canon spiegelreflexcamera én een Ipad om de foto’s te bewerken!

Multimedia

op aanvraag (20 kinderen per workshop)

min. 3u

min. 3u

Tijdens deze interactieve workshop leren de kinderen (en begeleiders) om gaan met de allernieuwste technologische snufjes. Tijdens deze workshop gaan de kinderen aan de slag met muziek, website, film en … DRONES.

Onder de spiegel van de Spuikom

68€ / 25 kinderen (1 gids)

120 min

120 min

De Spuikom is bij de inwoners van Oostende en Bredene vooral bekend voor watersportrecreatie. Je kan er zeilen, vissen, duiken, surfen,… Maar deze grote waterplas is ook een erg interessante biotoop die zich uitstekend leent voor wateronderzoek. Via allerhande proefjes onderzoeken we verschillende eigenschappen van het Spuikomwater. Ga met een schepnet na wat er onder de spiegel van de Spuikom leeft. Tuur in en om het water naar vogels, vissen en andere organismen. Deze plas vol leven is zeker een kijkje waard!